Turisztikai kínálatunk keretében, a fenntartható turizmus szempontjait szem előtt tartva szeretnénk megismertetni vendégeinkkel a Vértes természeti értékeit, növény és állatvilágát, történelmi emlékeit, valamint az erdő- és vadgazdálkodáshoz kapcsolódó szakmákat, hagyományokat.

Gyalogos, lovas és kerékpáros programjaink széles, egyéni igényekhez igazodó kínálatával várjuk a természet és az aktív pihenés kedvelőit.

Tanösvény

A tanösvény közvetlenül a panzió udvarából indul, és ide is tér vissza. Hossza 7 km, de az adott csoport korától és terhelhetőségétől függően az egyes állomások kihagyásával 5,5 - 6 km-re csökkenthető a túra. A tanösvény mentén található 5 megálló mindegyike más-más témakörrel ismerteti meg a túrázót (tájékozódás az erdőben, talajtan, rekultivációs tevékenység, vizes élőhelyek, erdőfelújítás). A negyedik állomáson (Csuka-forrás) padokkal, tűzrakóhelyekkel felszerelt pihenőhely várja a természetjárókat.

Túraútvonalak

A turisták számára különböző hosszúságú és nehézségű alternatív túraútvonalakat ajánlunk, melyek a környező területek kiemelkedő természeti értékeihez és történelmi emlékeihez vezetik el őket. A túrákhoz a térképet és igény esetén a kísérőszemélyzetet biztosítjuk.

Előadások, gyermekprogramok

Az elsősorban iskolás csoportok részére tartandó, a környezeti nevelést célzó előadásokon szakszemélyzetünk a hallgatók életkorához és igényeihez igazodva ismerteti meg a gyermekekkel az erdő- és vadgazdálkodás, a környezet és természetvédelem alapjait, illetve a Vértes növény- és állatvilágát.
Igény szerint a gyermekek részére több napra szóló változatos programot állítunk össze (túrák, kirándulások, előadások, vetélkedők, játékos programok).

Cím: Pusztavám, Petőfi S. u. 162.
Tel.: 06-22/417-786
Mobil: 06-30/400-90-99


Copyright 2007 Malomerdő Panzió és Üdülőház
 
Webshark Vérteserdő Zrt.